Valget af advokat er dit

Dette er ikke en af de indlæg, vi oftest skriver, men vi føler, der mangler at blive sat fokus på netop dette emne. Og det er i virkeligheden derfor, vi tager det op. Er du, eller en du kender, kommet ud i noget snavs, så skal du læse lidt videre nu. Det er i og for sig ligegyldigt i denne sammenhæng, om tiltalen er reel nok, eller om det er en fejl. Lige meget hvad der ligger til grund for problematikken, har du eller din bekendte behov for en grundig og dygtig forsvarsadvokat, som kan hjælpe dig ud af suppedasen på bedst mulig måde.

Selvom det meste måske kan synes sort og se rigtig skidt ud, skal du, hvis muligt, forsøge at se lyst på tingene. Det vil den pågældende advokat ligeledes tale med dig om, men det handler om at være positiv, selvom det kan virke banalt. Med ovenstående siger vi naturligvis ikke, at det hele skal gå hen og blive jovialt, men drejer sig i lige så høj grad om at give din forsvarsadvokat det bedste udgangspunkt, og det gør man, uanset hvordan man vender og drejer det, med et smil på læben, selvom det kan være svært.

Du skal huske på, at du altid har ret til en forsvarsadvokat, hvis du er mistænkt i en sag og skal til afhøring hos politiet i forbindelse med denne.  Dette gælder i øvrigt også hvis du er tiltalt, sigtet eller anholdt.
Retten tildeler dig en forsvarsadvokat ’automatisk’, men du har frit mulighed for selv at vælge, hvis du finder en anden mere eget eller blot har et bedre match med en anden. Det handler jo som bekendt om samarbejde, når en sag skal vindes – både du som anklaget og advokaten ønsker at få det bedste resultat til dig.
Jo mere du kan fortælle din advokat, jo bedre sag har I begge, når det kommer til en retssag.