Udnyt den lave norske krone

Med corona virussens indtog og de faldende oliepriser, oplever norsk økonomi en voldsom rutsjebanetur i disse dage. Hvis man måler den norske krone op mod den danske, så har det aldrig set værre ud, for vores naboer mod nord. Den norske kroner er ganske enkelt styrtdykket i værdi, og en norsk krone kan købes til under 70 øre.

Den norske kroner er bundet meget op på olie, som er deres helt store eksportvare, så når den falder så voldsomt, kan det ikke undgås af den norske krone falder i værdi. Sammen med corona udbruddet har det altså betydet, at den norske kroner er på et rekordlavt niveau.

Køb når kronen er lav

Som forbruger kan det betyde, at der kan være mange penge at spare ved at handle i norske webshops. Norge er ofte kendt for at være ret dyrt, men der er også mange varer, hvor deres priser er rimelig sammenlignelige. Her gælder eksempelvis meget elektronik og kontorartikler som printerblæk og lignende. Hvis man handler disse ting, nu hvor den norske krone er omtrent 30% lavere end den danske, kan der være en god portion penge at spare.

Nogen kan se det som udnyttelse, men intet kunne være længere fra sandheden. For at hjælpe handlen i et land vil altid være gavnligt for dette. Desuden er Norge langt fra et land der er på vej til at komme i en stort økonomisk krise, dertil et økonomien ganske enkelt for stærk.

Er det nu man skal investere?

Det samme kan siges om aktier. Disse er raslet ned over den sidste uges tid og mange er på et uhørt lavt niveau, og det kan være fristende at investere, mens de er lave. Ikke mindst i de norske aktier i shipping og oliesektoren. Der kan uden tvivl være rigtig mange penge at hente, men det helt store spørgsmål er naturligvis, hvornår bunden er nået og opturen begynder – dette vil vi lade andre om at vurdere.