Bedstetip.dk

Her får du det bedste tip, til alle emner

Generelt

Tips til valg af keramisk coating

Når du skal vælge en keramisk coating til din bil kan du groft set vælge mellem to forskellige typer af keramisk coating. 

  • En forbruger keramisk lakforsegling som du selv har mulighed for at købe og påføre
  • En professionel keramisk lakforsegling som en professionel skal påføre bilen

Inden vi kommer med tips til hvilken du skal vælge i de segmenter – så lad os lige tage:

Hvad er en keramisk coating?

En keramisk coating er flydende nanopartikler, der ved ophærdning, giver en hård glasagtig overflade, som beskytte lakken mod UV stråler og nedfald. 

Forbruger – keramisk coating

Når du skal vælge en keramisk lakforsegling er det vigtigste at den er nem at påføre. 

For – uanset om der kan være forskelle i glans og beskyttelse – så nytter det ikke noget, hvis den er svær at påføre. Det vil øge sandsynligheden for at du laver fejl, og da den keramiske lakforsegling er ekstremt stærk, så nytter det ikke noget at den er lagt forkert – da du har svært ved at få det af lakken igen.

Vi vil anbefale at du ser nogle af de store YouTubere indenfor detailing. De har typisk langtidstests af keramiske lakforseglinger. Det eneste man skal huske på er at det som oftest er ”laboratorie test”. Det vi sige at de ikke er afprøver på biler, der kører i hverdagen og at klimaet som det er testet i er væsentligt anderledes end det danske, hvorfor udfaldet kan være helt anderledes.

Når det er sagt så får produkter som f.eks. CQuartz Lite og CQuartz UK 3.0 som regel særdeles gode testresultater. 

Vil du have noget, der kan holde længere? – Så tag f.eks. et kig på de keramiske lakforseglinger fra EWOCAR.

Professionel keramisk coating

De professionelle keramiske coatings kan have andre egenskaber end de private. Det er både i form af holdbarhed, evnen til at afsky vand, glans og kan til dels have selvhelende egenskaber (ved at de f.eks. udsættes for ekstrem varme. 

Dertil er der typisk nogle garantier i forhold til deres performance – så hvis du oplever at de ikke holder det de lover – kan du gå tilbage til forhandleren til en udbedring. 

Det eneste du skal sikre dig som forbruger – hvis du vælger en professionel coating – er at personen er certificeret til at kunne lægge det pågældende produkt. Det betyder at personen har modtaget den nødvendige undervisning til at sikre at det bliver lagt korrekt på din bil og kan tackle eventuelle udfordringer som der må være opstået undervejs i processen. 

Listen over certificerede forhandlere kan findes på https://keramisk-coating.dk/.

Når du vælger en forhandler, så tjek altid referencer. Bedst fra andre kunder, men alternativt så få indtryk fra deres Facebook side eller gennem anmeldelser på Google eller Trustpilot.

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.