Tips til at indrette den skønneste altan

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Mange danskere bor i lejlighed, hvor en altan er tilknyttet dertil. Dette er fantastisk, da det giver mulighed for at sætte sig udenfor i ro og mag. Dog er altaner ofte svære at indrette – og har du selv en altan, har du sikkert også erfaret dette selv. Men med den rette indretning kan du hurtigt transformere din altan til den skønneste oase – og vi giver dig her tips til, hvordan du indretter den skønneste altan.

Masser af bløde tæpper og puder

For at gøre en altan hyggelig er det et must at tilføje masser af bløde tæpper og puder. På denne måde kan du læne dig godt tilbage og slappe af, samtidig med du holder varmen på kølige aftener. Du kan både vælge at købe tæpper og puder til udendørs og indendørs brug. Vælger du tæpper og puder af modstandsdygtige materialer, kan tingene blot ligge på altanen i alt slags vejr. Dog kan du også sagtens anvende indendørs puder og tæpper til sofaen – her skal du blot huske at tage tingene ind efter brug.

Indret med funktionelle møbler

Er din altan af mindre størrelse, gælder det om at indrette med funktionelle møbler. Her skal du udnytte de få kvadratmeter smart, og det findes der heldigvis masser af møbler til at gøre. Du kan f.eks. købe pladsbesparende borde og en trallebænk. Det pladsbesparende bord giver dig mulighed for at spise på terrassen, mens trallebænken både kan fungere som siddeplads og dekoration. Du kan nemlig stille krydderurter, blomster og andet pynt på trallebænken, hvilken giver et flot udtryk.

Forskellige lyskilder skaber stemning

Belysningen bør ikke overses, når du indretter din altan. Der findes mange forskellige former for lyskilder, som du kan nyde godt af på altanen. Indret med både levende lys og lyskæder for at tilføje den helt rigtige stemning. Levende lys er oplagte at placere i smukke lanterner, og disse vil virkelig sprede hygge. Lyskæder er derimod med til at skabe en bedre belysning, samtidig med en hyggelig atmosfære skabes.

Husk at udnytte vægpladsen på altanen

Det fantastiske ved en altan er, at du ikke blot kan indrette på gulvet og rækværket – du kan også indrette på vægpladsen. Mange overser dog denne mulighed, og derfor glemmer de simpelthen at udnytte vægpladsen på altanen. Du kan anvende væggen til alverdens formål. Hæng en altankasse på muren, hæng en pyntende lyskæde op, eller skab opbevaring i form af kasser på væggen. Der er ingen tvivl om, at dette vil være med til at sætte prikken over i’et på altanens indretning.

Loungesofa til hyggelige timer

Uanset om din altan er af større eller mindre størrelse, kan du indrette den med et lounge-område. Her er lækre loungesofaer et must, hvor du selvfølgelig skal placere dine skønne puder og tæpper. På denne måde bliver siddekomforten god, hvor du har rig mulighed for at nyde solen, spise snacks eller drikke et koldt glas hvidvin. Derudover er loungesofaer i den grad med til at skabe en hyggelig og indbydende stemning på altanen – både for dig selv og dine gæster.