Sådan sparer du flere penge på opvarmning af hjemmet

Vinter og efterår byder på lavere temperaturer og dermed højere varmeregninger. Særligt hvis boligen er dårligt isoleret eller anvender en dyr form for opvarmning, kan det koste i dyre domme, når regnskabet skal gøres op.

Vi bringer her 3 af de bedste tips, der gør det muligt spare på varmen – og dermed regningen.

Undersøg husets tæthed

Er klimaskærmen ikke god nok, vil varmen sive ud. De fleste kan selv undersøge, om huset holder tæt, alene ved hjælp af helt simple metoder. Dels kan man bruge det blotte øje og se efter huller og sprækker, men er det ikke nok, kan man også tage en lighter i brug.

Gå forsigtigt med lighteren tæt langs vægge, vinduer og karme. Blafre flammen, er det tegn på, at noget er utæt.

Hvis du har mistanke om, hvorvidt det trækker meget, så kan du bestille en termografiske undersøgelse og få ’fotograferet’ huset, så du kan se, hvor der trænger kulde ind og siver varme ud.

Er der tegn på utætheder, kan du ofte lappe med fugemasse. I nogle tilfælde kan utætheder dog skyldes f.eks. gamle døre og vinduer, som trænger til udskiftning af ruder, lister eller måske blot skal skiftes til en nyere type. Kontakt en fagmand, hvis du er i tvivl.

Brug de rette opvarmningskilder

Det er ingen hemmelighed, at der kan være mange penge at spare, hvis du skifter til en billigere og energieffektiv opvarmningsform. De fleste ved, der kan spares enorme summer, hvis man skifter fra f.eks. elvarme eller et gammelt oliefyr til varmepumpe eller måske et moderne pillefyr, der ovenikøbet går som CO2-neutralt, da det anvender træpiller. Besøg lekea.dk for mere information. Der er mange tusinde kroner at spare for en almindelig familie, og det udlæg, som er forbundet ved at skifte opvarmningsmetode, kan ofte reduceres via økonomisk støtte.

Invester i isolering

Isoleringen spiller også en stor rolle i forhold til varmeregningen. Det er derfor altid en god idé at undersøge tykkelsen på sin isolering i hulrum, på loft, i krybekælder etc. Udover at bringe varmeudgiften ned, kan efterisolering også tit afhjælpe problemer med indeklimaet.

Bor man i et ældre hus med dårlig isolering, kan man spare helt op omkring 5000 kroner årligt alene ved hulmursisolering!