Sådan indretter du din drømmehave

Haven bruges måske ikke i samme omfang som huset, men den er stadig en vigtig del af vores bolig. Den er også, hvad med gør den til. Hvad gør du med din have? Måske du drømmer om en ny have, men ved ikke, hvor du skal begynde? Vi har samlet tips og tricks til dig, der ønsker at få mere ud af din have.

Hvad bruger du haven til?

Noget af det man skal overveje, når man skal i gang med renovering af haven, er, hvad man bruger haven til – eller måske: hvad man gerne vil bruge den til, når den har opnået sit fulde potentiale?

Måske du drømmer om at have en have, hvor der er gode muligheder for at lave mad. Det kan være, at du altid har drømt om et stort bed med friske krydderurter eller en køkkenhave fyldt med salat, kartofler og jordbær?

Måske du gerne vil have plads til en stor grill og ønsker et udemøbel med grill- og køkkenredskaber?

Det kan også være, at der er børn i huset, og drømmen er en stor græsplæne, hvor der er plads til et gyngestativ, nedgravning af en trampolin eller bare plads til store armbevægelser?

Andre fokuserer mere på det rent æstetiske og ønsker et kæmpe blomsterbed, flotte møbler og skønne træer.

Hvor starter man?

Det er aldrig en god idé at starte med at lave det perfekte blomsterbed. Man bliver nødt til at starte med det store: selve landskabet og hvordan dette skal indrettes.

Du skal altså starte med at tænke på, hvilke træer, buske og andet grønt, du ønsker. Derefter skal du tænke i indretning af græsplæne, overveje om du ønsker en terrasse eller måske endda en hyggelig gangsti?

Det kan være svært at danne et overblik over, hvilke muligheder ens have giver en. Hvis du også synes, det er svært, kan det være en fordel at kontakte en anlægsgartner, som kan hjælpe med at skabe et klart overblik – læs mere her.

Den sidste finish

Når først grundlaget for din have er skabt, kan du begynde at skabe det sidste finish. Det er nu, du kan udvælge blomster, møbler og andre nipsting til haven.