Sådan bliver studielæsningen lidt hyggeligere

Vi ved alle sammen godt, at det bestemt ikke er det sjoveste, når vi skal i gang med at læse op igen. Vi ved, at vi skal have læst de kapitler, men det kan være utroligt svært at komme i gang. Alting virker pludselig meget mere underholdende, og du vil hellere sidde og kigge i en bog, som du aldrig ellers har interesseret dig for end at sidde med dine studier. Sådan kan det være for os alle sammen en gang imellem, men hvordan kan du forhindre det? Hvordan kan du gøre studielæsningen lidt sjovere, så det bliver lidt rarere at komme igennem skolearbejdet?

Behagelig siddeplads

Det kan faktisk have en stor betydning, om du føler, at du sidder godt. Det er ikke særlig motiverende at sidde i en position, der både giver dig ondt i lænden, ryggen og benene. Det er derfor vigtigt, at du finder et godt sted, hvor du sidder behageligt. Det kan være ved dit spisebord. Hvis du føler, at du sidder hårdt, kan det være en idé med et stoleunderlag, der gør det langt mere behageligt for dig at sidde.

Gør området hyggeligere

Det kan være en god idé at gøre hele området hyggeligt at være i. Hvis du kan koncentrere dig med musik, kan du sætte lavt musik i gang, og du kan pleje lidt om dig selv imens. Hvis det hjælper dig, er det altid en mulighed at lægge en ansigtsmaske. På den måde, får du også en lille pause efter de 15-20 minutter, hvor masken skal vaskes af. Du kommer op og stå og laver noget andet, og det kan være en stor hjælp til din oplæsning at få en lille pause. Generelt hjælper det at komme op at stå, så hvis du kan mærke, at din koncentration bliver dårligere og dårligere, så rejs dig op og lav nogle øvelser.