Sådan sparer du på regningerne

Der findes mange steder i vores boliger, hvor vi kan spare lidt, hvis vi blot laver nogle små ændringer. Der er især to steder, hvor man hurtigt kan spare tusindvis af kroner om året. Det er samtidig på nogle af de regninger, der typisk er de højeste. Det er nemlig på varmeregningen og på el-regningen, der kan være meget at hente.

Sådan sparer du på varmeregningen

Det er mange måder at spare på varmeregningen, nogle af dem er mere omkostningsfulde end andre. For mens der kan være mange penge at spare ved at få efterisoleret huset, så kan dette også være forbundet med en relativ stor omkostning. Derimod kan det være en god ide at tjekke om ens vinduer er tætte, især hvis de er af ældre dato. At putte nye tætningslister som disse kræver hverken en stor investering eller store håndværksmæssige færdigheder.

Man bør lufte ud hver dag for huset og din sundheds skyld, men hvordan man lufter ud, er ikke helt lige ligegyldigt. Især når det er koldt, kan det have en stor betydning. I stedet for at lufte ud i længere tid, så sørg for gennemtræk og gør det på få minutter. På den måde når væggene nemlig ikke at blive kolde. Det kræver meget varme at varme et hus op igen, hvis væggene også er blevet kolde i forhold til hvis det kun er luften. Og husk altid at skru ned for radiatorer, når vinduerne er åbne.

Sådan sparer du på el-regningen.

Et andet sted hvor man kan spare mange penge er på el-regningen. Her handler det i høj grad om at tænke sig om. Sluk lyset i rum man ikke befinder sig i, og drop at have have apparater stående på stand-by. Desuden er det en rigtig god ide at skifte til LED frem for halogen og elspare pære. Her kan der man allerede efter et år mærke besparelsen. Når du laver mad, så kog flere ting sammen i gryderne.