Hvilken tagtype skal du vælge?

Når du skal have nyt tag, er der mange spørgsmål, der melder sig. Det er bl.a. spørgsmål om pris og tidshorisont, men det er også spørgsmålet om, hvilken tagtype man skal vælge. Der findes mange tagtyper at vælge imellem, som alle har deres fordele og ulemper – og nogle tagtyper kan simpelthen ikke lægges på alle huse. Vi har derfor her lavet en lille gennemgang af de mest populære tagtyper, så du kan blive lidt klogere på, hvilken tagtype, der egner sig godt til dit hus.

Tegltag

Tegltaget har været og er stadig den mest almindelige tagtype her i landet, og det er primært på grund af dens lange levetid. Et tegltag kan faktisk overleve i 50-75 år, når det er lagt ordentligt. Der er dog nogle begrænsninger for, hvornår man kan få et tegltag. Det kræver en hældning på minimum 20 grader, som dog er meget udbredt herhjemme. Et tegltag kan fås et i hav af forskellige farver, enten naturlig farve eller med tilføjet farve. Et nyt tegltag koster mellem 1000-2300 kr. pr. m2, og der er altså stor forskel på kvaliteten. Hvis du vælger et tegltag af høj kvalitet, kan du dog sagtens regne med at taget kan holde i langt over 50 år.

Ståltag

Stål var i gamle dage primært en løsning til landbrugsbygninger. I dag bruger flere og flere dog taget til både parcelhuse og endda større ejendomme i andels- eller ejerforeninger. Ståltaget er nemlig en meget attraktiv løsning – primært på grund af dens lange holdbarhed og den prisvenlighed i sammenligning med tegltaget. Et ståltag kan holde i cirka 40-50 år, selvom den reelle holdbarhed selvfølgelig afhænger af, hvilke stålplader, du vælger. Et nyt ståltag koster omkring 700-800 kr. pr. m2. Det kommer i et hav af forskellige farver, så du kan vælge lige det udtryk, der passer bedst til dit hus.

Tagpap

Et tag i tagpap er den billige løsning – især da det faktisk også er nemt at lægge selv. Det bruges ofte til mindre projekter som f.eks. udehuse og carporte. Det har en levetid på 30-50 år og koster 900-1500 kr. pr. m2. Prisen på et helt tag med tagpap afhænger dog i høj grad af, hvor mange lag, der skal lægges, og det kan derfor godt gå hen og blive dyrt, når det skal dække et stort område. Det er dog en god og billig løsning, når man bare vil lægge taget selv på f.eks. en carport.

Eternittag

Et eternittag består af plader i fibercement, og det betyder, at taget i sig selv ikke vejer det store. Det betyder, at det kan lægges på langt de fleste bygninger, uanset om der er tale om parcelhuse, villaer eller fabrikker. Det er en populær løsning, da det sagtens kan holde til den store mængde nedbør vi får – og så er det også kendt for at have en ret lang holdbarhed til prisen. Taget kan holde i omkring 30 år, og når taget skal lægges på et gennemsnitligt parcelhus, vil det koste omkring 120.000 kr.

Hvis du er i tvivl om, hvilket tag, der egner sig bedst til dit hus, kan du altid tage en dygtig tagdækker med på råd. Vi kan anbefale Jysk Tagkompagni, som kan rådgive dig om det bedste tag til dit hus og give dig en god nyt tag pris.