Hvad kan du gøre for at sikre dig mod falske penge?

Selvom færre mennesker forsøger sig med falske pengesedler, bliver nogle folk stadig bedre og bedre til at lave falske penge. Så hvordan kan du sikre dig at du ikke bliver betalt med falske penge? Vi har nogle forskellige tips til hvad du kan gøre.  

Tag ikke imod kontanter efter kl 20 

Der er kommet en ny lov om at alle butikker i Danmark må nægte at tage imod kontanter efter klokken 20:00. Denne lov er primært lavet for at undgå røverier i de sene timer, hvor mange ansatte i butikker ofte står alene. Men tal viser også at de fleste falske sedler bliver delt ud om aftenen.  

Brug en UV lygte til at se om sedlen er ægte 

En måde du kan sikre at sedlen du modtager er ægte er ved at lyse med en UV lygte eller ved at bruge en special tus, som ikke virker hvis sedlen er ægte, men hvis den er falsk, vil den lave en streg på sedlen. 
UV lygten, kan også bruges til at finde rav, eller vurdere om rav er ægte eller ej.  

Lær alle detaljerne på ægte sedler at kende 

Der er mange detaljer, som man ikke bare kan kopiere på de ægte sedler. Lær dem at kende, så du hurtigt vil kunne spotte, hvis der er nogle der mangler, og sedlen dermed kan risikere at være falsk. 
Først er der bølgerne i de stiplede linjer på sedlen. Derudover er der et vandmærke, man kun kan se i modlys. Der findes og et hologram, samt en skjult tråd, man ikke bare lige kan efterligne. 
Hvis du har styr på alle disse ting, kan du hurtigt spotte om der er mistanke om en falsk seddel, og dermed kan få den tjekket nærmere.