Har du mistanke om, at du har corona?

Covid-19 har længe været en del af vores hverdag. Derfor er tests ligeledes blevet en del af hverdagen i Danmark, og denne kan udføres på forskellige måder. Hertil kan du få den udført af sundhedsfagligt personale, men det er også muligt at gøre derhjemme selv.

Hjemmetest, som du selv kan udføre

Har du mistanke om, at du er smittet? Eller vil du blot testes for en sikkerheds skyld? Så har du mulighed for at købe en hjemmetest, så du slipper for at opsøge sundhedsfagligt personale. Der kan være flere årsager til, at du vælger at foretage testen derhjemme selv. Dog kan der imidlertid være tilfælde, hvor du er nødsaget til at opsøge sundhedsfagligt personale, der kan udføre en mere korrekt test på dig, og dermed fortælle dig, hvorvidt du er smittet med covid-19.

Hvordan fungerer testen?

Du skal naturligvis læse brugervejledningen, inden du begiver dig ud i at teste dig selv for smitte. Denne hører med i købet af hjemmetesten. Som allerede nævnt findes der forskellige metoder til at påvise smitte med covid-19. Denne test er en næsepodning, hvorfor du skal føre vatpinden i næsen, og efterfølgende afvente resultatet, så du kan se, hvorvidt det er påvist eller ej. Hvor langt medfølgende vatpind skal op i næsen, hvordan du gør det og hvor længe du skal vente, kan du læse videre om i brugervejledningen.

Køb testen online

Du kan efterhånden købe diverse hjemmetests – både i fysiske butikker og online. At købe produkter online kan imidlertid have mange fordele. For det første slipper du for at bruge tid på at komme hen til den fysiske butik, hvorfor du sparer tid. For det andet kan det for nogle være rarere at shoppe i ro derhjemme. Ligeledes er det naturligvis ikke en god idé at bevæge sig udenfor, hvis man har mistanke om, at man er smittet med covid-19.