Drømmer du om overbygning på huset? Så skal du huske disse ting!

Drømmer du om overbygning på huset? Så skal du huske disse ting!

Går du også og drømmer om at få en etage mere på huset? Så læs med her og se, om du har huset disse ting fra tjeklisten!

Inden du kan tage beslutningen …

Du har sikkert allerede taget beslutningen om, at du gerne vil have en etage mere på huset. Men det betyder ikke uden videre, at det bare kan lade sig gøre.

Det er vigtigt, at du starter med at tage kontakt til kommunen der, hvor du bor. Man skal nemlig have byggetilladelse fra kommunen af, hvis man vælger bygge. Husk desuden, at det kan tage tid for kommunen at behandle din sag. Det kan faktisk tage helt op til fem måneder.

Derudover skal du have kontakt til en sagkyndig, der kan vurdere, om huset i det hele taget fysisk kan holde til en overbygning. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at få foretaget en afstivning af huset.

Kommunen vil sandsynligvis bede om en skitsetegning over det byggeri, der skal foretages. Det er naturligvis også en sagkyndig, der skal tegne sådan en, så det bliver gjort efter rette standard.

Det skal du være opmærksom på

En overetage kommer aldrig til at blive præcis samme størrelse som etagen under. Man siger som hovedregel, at overetagen kommer til at blive 70% af den størrelse, underetagen har.

Derudover kan der være andre restriktioner vedrørende byggeriet, det er lovpligtigt at overholde. Det kan fx være, at kommunen sætter bestemte krav til materialevalg i forhold til tagbeklædning. Så er det selvsalg vigtigt at overholde.

Husk desuden at tage kontakt til dit forsikringsselskab. Det er vigtigt, at du er informeret omkring, hvorvidt forsikringen dækker under byggeriet. Og gør det ikke – så må du hellere finde en løsning på det.

Det næste skridt

Når du har fået byggetilladelse og fået styr på de eventuelt øvrige restriktioner, er det tid til at finde et firma, der kan hjælpe dig med selve nybyggeriet. Du kan være ekstra smart og vælge et firma, der tilbyder flere af de opgaver, et byggeprojekt kræver. Det kunne fx være CAWOBYG A/S. Derefter skal projektet finansieres. Hvad enten du tager lån i banken eller bruger en opsparing, så husk at man normalt regner med, at det kommer til at koste 10% mere, end hvad startudregninger dikterer.