Bedste tips til en klimavenlig bolig

Klima og miljø er et stort emne i medierne og blandt befolkningen for tiden. Det er ikke uden grund. Klimakrisen er over os, men du kan heldigvis selv gøre meget for at sænke dit eget CO2-udslip.

Et godt sted at starte er i din bolig. Herunder får du nogle gode råd og tips til, hvordan du kan få en mere klimavenlig bolig.

Hvor kommer din el fra?

Mange elselskaber leverer strøm produceret med vedvarende energikilder. Dog findes der stadig elselskaber som producerer strøm på fossile brændstoffer. Det kan være værd at undersøge, hvordan dit elselskab producerer strøm, og eventuelt skifte til et klimavenligt elselskab der producerer grøn energi.

Overvejer du at udskifte dit fyr? Eller at få solceller? Så kontakt din lokale elektriker på Amager som tilbyder rådgivning omkring energioptimering.

Fyrer du for svalerne i din bolig?

Mange huse har små revner og sprækker i husmuren, vinduer eller døre. Har din bolig sprækker og revner rundt omkring? Tag en gåtur rundt om din bolig for at tjekke for revner, sprækker og utætheder. Det kan godt betale sig at få det repareret eller få udskiftet f.eks. utætte døre eller vinduer. Siver varmen ud igennem utætheder, bruger du nemlig unødig varme på at varme boligen op. Det koster dyrt på klimafronten – og på din pengepung.

Tænk over dit forbrug

Er der lys tændt i din bolig lige nu i rum, hvor ingen opholder sig? Gør det til en vane at slukke for lys og stikkontakter når du forlader et rum. På den måde undgår du, at f.eks. en lampe står og bruger unødvendig strøm.

Det samme gælder for dine radiatorer. Fryser du? Mange vælger at tænde for varmen i boligen, så snart de fryser, men måske kan du nøjes med at tage en sweater på for at få varmen? Således sparer du både varme og penge.