Bedste tips til dit sabbatår

Rigtig mange unge mennesker når de er færdige med gymnasiet og dermed minimum 13 års skolegang er rigtig trætte af at gå i skole og vil derfor gerne ud og lave noget andet i en periode inden de igen skal starte på uddannelse. For nogle er det den helt rigtige beslutning. Det kan modne et menneske og give tid til at tænke over hvad det er man virkelig vil med sin fremtid. Samtidig er der også nogle der har bedst af bare at komme videre i deres uddannelsesforløb da man muligvis allerede er afklaret med hvad det er man vil og derfor lige så godt kan komme i gang, så man kan komme ud og arbejde med det man gerne vil. Hvis man vælger at holde et sabbatår, kan det være svært at finde det helt rigtige, derfor har vi her samlet nogle tips til dig der mangler inspiration:

Find et arbejde

Når man alligevel ikke skal i skole, så kan det være en god idé at finde sig et fuldtidsarbejde. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvilket arbejde man kan finde i sit sabbatår. Nogle vælger et hvor man kommer til at tjene rigtig mange penge, andre vælger et hvor man måske kommer til at snuse lidt til noget af det man gerne vil arbejde med i fremtiden for at få noget erfaring. Der er det helt op til dig at vælge hvad du vil gøre

Rejs i udlandet

En af de ting der kan forme et menneske på mage måder, er et længere ophold i udlandet. Hvad end det er en længere rejsetur gennem et selskab hvor du oplever forskellige lande og kulture eller du måske endda vælger at arbejde i udlandet. Så kan man få en masse erfaring og lære at klare sig selv på en helt anden måde. Du kan også vælge at lave frivilligt arbejde i udlandet. Det kan også være rigtig givende og man kan lære en masse ved at hjælpe nogle mennesker som ikke kan klare sig selv og man er langt dårligere stillet end man selv er.

Dette var blot to af de muligheder du har når du vælger at tage et sabbatår. Der er mange muligheder og du skal selv vælge hvad du synes er sjovest eller mest givende for dig i det lange løb.