Bedste tips til byg-selv legehus til børnene

Børn har en stor fantasi, og de kan få flere timer til at gå med leg, så hvorfor ikke bygge et legehus til børnene? Når du selv bygger legehuset, kan du være med til at sætte det præg, som du synes skal være på legehuset.

Sådan bærer du dig ad

  1. Når man skal bygge et legehus, er det vigtigt at få skabt et godt fundament. Et stabilt fundament kan være, at du køber 4 hjørnestolper. Inden da skal du finde ud af, hvilke mål legehuset skal have.

  2. Du skal skære træet ud i dine ønskede størrelser og mål. Dette kan du f.eks. bruge en båndsav til. En båndsav kan være en god investering, hvis man har et ønske om at lave flere gør-det-selv ting. Der er bl.a. lavet en båndsav test.

  3. Det er en god ide at male træet til legehuset inden, at du begynder af bygge. Find en farve, som du synes kan passe til legehuset.

  4. Når du skal bygge væggene, skal du bygge dem op med hjælp fra stolper.

  5. Husk, at der skal være plads til døre og vinduer, så lav derfor huller til disse ting. Hvad døre angår, kan du enten selv lave en dør eller købe en dør, som passer til dine mål.

  6. Når du har bygget legehuset færdigt, kan du eventuelt købe et par små stole og et bord, som du kan sætte ind i legehuset.

Sikkerhed

Når du har færdiggjort legehuset, er det vigtigt, at du tjekker det igennem af sikkerhedsmæssige årsager. Tjek derfor, at der ikke er nogen søm, som stikker ud eller lignende, hvor der er en chance for, at børnene kan komme til skade. Snak med dine børn om, hvad man må og ikke må f.eks. mange børn får lyst til at kravle på legehustaget med chance for at falde ned.