Bedste tip til at komme ovenpå igen efter at have mistet nogen

Noget af det værste, men som vi alle ved vi skal her i livet, det er at miste nogen vi holder af til døden og selv dø en dag. Nogle er bedre til at håndtere den tanke end andre. Men nogle gange kan du også få revet nogle væk fra dig på et splitsekund, hvis de bliver ramt af en blodprop, eller bliver kørt ned. Denne type sorg kan være rigtig svært at bearbejde. Men vi har nogle tips til hvordan du kan komme videre, hvis den store sorg skulle ramme dig. 

Snak med venner og familie om hvordan du har det 

Det kan være en god ide at få snakket med dine venner og familie om hvordan du har det. Og her er det vigtigt at du er ærlig omkring dine følelser. Fortæl dem om du har brug for de gør noget bestemt for dig. Og hvor meget du vil have de gør eller siger.  

Snak med en psykolog  

Hvis din sorg er meget hård, kan det være det ikke er nok at snakke med dine venner eller familie. Det kan være man skal have en psykolog ind over, som kan forstå ens sorg, og som kan hjælpe en med at få denne sorg bearbejdet. Hvis du søger en psykolog i Aalborg, Odense, eller Aarhus kan vi anbefale Psykolog nord. Psykolog nord er eksperter i at bearbejde sorg, og de har hjulpet rigtigt mange mennesker, med at komme igennem, den svære tid lige efter de har mistet nogen. 

Lav nogle aktiviteter  

Det kan også være en god ide at begynde på nogle aktiviteter, måske noget du ikke har prøvet før. Det vil sige, noget der kræver at du får tankerne væk fra sorger, og over i glæden i aktiviteten og måske de sociale sammenhold der er.