Bedstetip.dk

Her får du det bedste tip, til alle emner

HjemmetUde

Algerens – det bedste tip til en pæn terrasse

Algerens stopper algernes ødelæggelse af din terrasse. For uanset om din terrasse er af træ eller med fliser, kan ubehandlet algevækst afkorte terrassens levetid med adskillige år. For algerne holder på fugten, og gør det nemt for andre vækster at slå rod. Samtidig gør de terrassen glat at gå på. Men lad være med at gøre det selv! Følg i stedet det her tip, og få gavn af den ekstra fordel, som det er at lade en fagmand stå for algerensningen.

Terrassen er mange danskeres stolthed. Det er deres mulighed for at skabe en lille oase med sydlandsk stemning og plads til afslapning og hygge i sommerhalvåret. Kort sagt: Et lille ferieparadis i hverdagen.

Men desværre varer glæden ved en helt ny terrasse sjældent længe. For allerede få minutter efter den første flise eller det første bræt er lagt, starter forfaldet.

For der går ikke længe, inden de førte algesporer lander på terrassen. De bliver båret rundt af vinden fra andre steder, hvor der gror alger. Og er der fugt og skygge, der hvor sporerne lander, varer det kun kort tid, før de får slået rod.

Start med at give terrassen en gang algerens

Derfor er det en god ide, hurtigt at få en fagmand ud og give den nye terrasse en gang algerens. Samtidig kan du så få firmaet til at imprægnere terrassen med et vandskyende middel.

Det sørger dels for, at vandet løber nemmere væk fra sten eller brædder, samt hurtigere fordamper.

Den direkte vej til din terrasses forfald

Gør du ikke noget, meget hurtigt efter du at har lagt din terrasse, som gør det svært for algerne at få fodfæste og begynde at gro, går der ikke længe, før algerne kan ses på den ellers flotte og nye terrasse.

Særligt der, hvor terrassen ligger i skygge for solen. Her er der nemlig fugtigt i længere tid. Både efter morgenduggen og efter hvert regnskyl. Så her stortrives algerne.

De første tegn på alger viser sig typisk som en mat, mørk, grå, brun eller grønlig hinde, som snart vokser sig tydeligere. Det gør terrassen glat at gå på, særligt lige efter et regnskyl. Inden længe begynder der måske også at gå mos eller større vækster oven på algerne, fordi algerne holder på fugten.

Lige slemt på sten- og træterrasser

På en træterrasse betyder den øgede mængde fugt desværre også, at brædderne hurtigere begynder at rådne. Så udover at blive mere glatte at gå på, risikerer du også pludselig en dag at træde gennem brædderne.

På stenterrassen vil rødderne fra de større vækster hurtigt finde vej ned i underlaget via revnerne mellem fliserne. Derved åbnes der op for, at fugt og regnvand kan trække ned i gruset, så det falder sammen. Det får fliserne til at begynde at vippe, så du risikerer at falde.

Samtidig øges risikoen for frostsprængninger i underlaget, hvilket igen øger risikoen for ujævne fliser. Samt for at fliserne begynder at revne, fordi de kommer til at ligge i spænd.

Få løbende foretaget algerens af terrassen

Selv om du måske får foretaget en omgang algerensning af terrassen som noget af det første, bør du gentage behandlingen regelmæssigt med nogle års mellemrum. For selv om terrassen er imprægneret, vil algerne alligevel med tiden få fodfæste på terrassen.

Men ikke nær så hurtigt, som hvis du selv går og fjerner dem. Derfor er det bedste tip til en pæn terrasse, at sørge for at få vedligeholdt terrassen regelmæssig med en algerensning.

 

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.