4 tips til et mere bæredygtigt og miljøvenligt hjem

Der er i disse tider stor fokus på miljøet, som lider hårdt under produktionen af alle verdens produkter. Det er nødvendigt, at vi alle tager et ansvar og står ved den skade, vi hverdag pådrager vores jord. Derfor kan du her finde fire tips til, hvordan du kan gøre en indsats for, at dit hjem bliver mere bæredygtigt og miljøvenligt.

Indretning med fokus på bæredygtighed

Det kan betale sig at prioritere en mere bæredygtig og miljøvenlig indretning af hjemmet. En måde at gøre det på er at vælge møbler produceret under forhold, der er mindst muligt belastende for miljøet. Mange af disse møbler er produceret i bæredygtige materialer som for eksempel bambus, drivtømmer, FSC-certificeret træ og økologisk bomuld.

Indretning handler dog om meget mere end bare møbler. Dyner, sofapuder, håndklæder, legetøj og mange andre ting er en helt naturlig del af en boligs indretning. Heldigvis er der efterhånden et bredt udvalg af bæredygtige indretningsartikler til alle hjemmets rum.

Spar på energien

Det virker måske banalt, men det er en god ide at spare på energien. Især ældre hårde hvidevarer bruger meget strøm, og der er flere fordele ved at skifte gamle vaskemaskiner, tørretumblere og køleskabe ud. For det første bruger de mindre strøm og vand og belaster ikke unødvendigt. For det andet gør det lavere forbrug, at du kan spare penge på elregningen. Faktisk kan du spare op til 1300 kroner om året ved blot at bytte din gamle vaskemaskine ud med en nyere og mere miljøvenlig model. Når du sparer på energien, skåner du altså ikke kun miljøet, men også din egen pengepung. Du kan også spare mange penge ved at skifte fra halogen eller energisparepærer til LED pærer som disse. Det gælder både almindelige pærer, men du kan også skifte til LED lysstofrør hvis du måske har sådan nogle garagen eller lignende.

Vælg parfumefri produkter

Vælg sæbe, shampoo, vaskemiddel og andre husholdningsprodukter uden parfume. Overskydende sæberester ender for det meste i naturen, og ved at gå uden om unødvendige kemiske stoffer kan du gøre dit for at undgå at dette sker. Desuden kan et stort forbrug af parfumeholdige produkter fremprovokere allergiske reaktioner eller andre gener hos voksne såvel som børn.

Prioriter økologiske fødevarer

Sidst men ikke mindst bør du også tænke over, hvad der bliver sat på bordet. Køb økologiske madvarer og skær ned på forbruget af kød. Indfør eventuel en eller flere kødfrie dage om ugen, hvor der i stedet serveres vegetarisk mad som dhal, æggekage eller en god pastaret med svampesauce til. Økologiske fødevarer er en smule dyrere end de ikke-økologiske, men du når langt med at shoppe efter sæson og holde øje med gode tilbud i supermarkederne.