3 tips til valg af belægning

Det er praktisk at vælge en god belægning, hvis du eksempelvis er i gang med en ny indkørsel, hvor bilen skal op og ned hver eneste dag. Det kan dog være vanskeligt at vælge den helt rigtige belægning, hvis ikke man har forstand på, hvad man laver. Herunder følger en række gode tips til, hvordan du vælger den helt rigtige belægning.

1: Hvad skal belægningen anvendes til?

Det første, du skal gøre, når du skal vælge en belægning, er at finde ud af, hvad dit behov er. Hvad skal belægningen bruges til, og hvor ofte skal den anvendes? Det er med til at bestemme, om du skal vælge en asfaltbelægning, stenbelægning eller en helt anden form for belægning.

Skal din belægning eksempelvis bruges til terrassen, vil du oftest vælge mellem fliser eller brædder. Det betyder dog ikke, at det er det eneste, du kan vælge imellem. Du kan også overveje andre materialer, men først og fremmest skal du vælge belægningen ud fra den funktion, den skal have.

2: Ønsker du en æstetisk eller funktionel løsning?

Når du har overvejer, hvad belægningen skal bruges til, skal du overveje, om du ønsker en praktisk eller funktionel løsning – eller en kombination heraf. Er der tale om en industriel belægning, som skal anvendes på en arbejdsplads, kan asfalt eller beton være en god løsning, da det ikke gør så meget, om det er en æstetisk løsning, så længe den fungerer.

Du kan få hjælp til at lægge asfalt her, hvis det er den belægning, du har valt at gå videre med. Her kan du samtidig læse tips og tricks til, hvordan du vælger den helt rigtige type af asfaltering.

3: Hvor lang tid skal belægningen holde?

Når du har fundet ud af, hvilken belægning du vil have, bør du overveje, hvor længe den skal kunne holde. Det siger sig selv, at noget belægning holder i længere tid end andet, hvorfor du med fordel kan investere i noget billigere belægning, som holder længe, hvis det er det primære formål.