Pas på din hund

Pas på din hund

Har du en hund som kæledyr, bruger du sikkert meget af din fritid på den. En hund kræver meget. Den skal luftes, fodres, aktiveres og trænes. Den giver også meget igen. Det er jo derfor, så mange af os har hund.

Du fylder ikke bare din fritid med dit kæledyr. At have hund er en livsstil. Hunden bliver en del af familien. Du bruger så meget tid sammen med den, og den er der altid for dig. Det er ikke uden grund, at vi kalder hunden menneskets bedste ven.

Hold din hund sund

Når nu din hund er så stor en del af dit liv, så er det vigtigt at passe godt på den. Du har ansvaret for et andet levende væsen, når du har hund. Det er dig, der skal sørge for, at den er sund og rask.

Gå ture med din hund, og sørg for at aktivere den. Det er en rigtig god idé at gå til træning med hunden hele dens liv. Det giver god aktivering, og du kan få nogle gode råd til forebyggelse og løsning af eventuelle problemer. Det er jo et levende væsen og ikke en maskine, du har med at gøre.

Overhold loven

Når du har en hund som kæledyr, er der nogle ting, der skal være på plads, så du overholder loven. Der er simpelthen et par ting, du ikke kommer uden om, når du har hund.

Bliver din hund væk, er det dog nemmere for alle parter, hvis den har et hundetegn på. Så kan den hurtigere og nemmere komme hjem igen. Det er også lovpligtigt – køb et her.
Din hund skal være forsikret. Du skal have en ansvarsforsikring på den.
Din hund skal være registreret i dansk hunderegister. Den skal have en chip og registreres. Bliver den væk, kan politiet finde frem til dig via chippen.